Selidbe Beograd KOMBI-KOMBI

Blog

Cene kvadrata u Beogradu 2024. godine: Prosečne cene po opštinama

U poslednje vreme, svi pričaju da cene kvadrata u Beogradu nisu realne. Dok tržište nekretnina u Srbiji doživljava značajne promene, to dokazuje Beograd – naš glavni grad. Kao agencija za selidbe broj 1 u Beogradu, KOMBI-KOMBI aktivno učestvuje u procesu selidbi širom zemlje i u inostranstvu, i tako smo postali svedoci i učesnici ovih promena. Upravo zato smo odlučili da podelimo naše iskustvo i izanaliziramo trenutnu situaciju što se tiče cena na tržištu nekretnina u Beogradu. U dnu ovog artikla je data tabela koja detaljno poredi cene kvadrata u Beogradu po opštinama.

Cene kvadrata u Beogradu su zadržale ozbiljan trend rasta, kako je to bio slučaj i prethodnih godina. Stručnjaci predviđaju da će ovaj trend nastaviti i u budućnosti, što Beograd čini izuzetno zanimljivim kako za investitore, tako i za one koji traže novi dom. Iako je porast cena kvadrata zabeležen na teritoriji cele Srbije, najizraženiji je upravo u Beogradu.

Sa stalnim porastom ponude i tražnje stanova, Beograd je postao epicentar nekretnina, gde cene kvadrata ozbiljno variraju u zavisnosti od opštine i naselja. Ova dinamika tržišta nekretnina ne samo da utiče na trendove u kupovini i prodaji stanova, već i direktno utiče na našu delatnost – selidbe.

U ovom članku, detaljno ćemo istražiti i informisati vas o aktuelnim cenama kvadrata po beogradskim opštinama. Bilo da planirate prodaju ili kupovinu stana, važno je biti informisan o trenutnim tržišnim uslovima. Ukoliko ste na pragu prodaje, ovo bi mogao biti idealan trenutak da oglasite svoju nekretninu, dok oni koji planiraju kupovinu, mogu saznati koliko košta stan u određenim delovima Beograda.


Koliko košta stan u Beogradu? Razumevanje dinamike cena kvadrata

Prosečne cene kvadrata u Beogradu su od Juna 2023. godine premašile prosek od 2.200 evra, i to predstavlja samo vrh ledenog brega u raznolikom tržištu nekretnina glavnog grada. Ova cena, međutim, značajno varira u zavisnosti od brojnih faktora, najviše lokacije, ali i od toga da li je reč o staroj ili novoj gradnji.

 • Starogradnja (zavirimo u prošlost): Prosečna cena kvadrata u starogradnji trenutno iznosi 2225 evra, što je povećanje od 33% (cena je bila 1675 evra!) u poređenju sa istim periodom 2021. godine.
 • Novogradnja: S druge strane, prosečna cena kvadrata u novogradnji isto beleži skok, dostižući 2.950 evra, što predstavlja rast od 20% u odnosu na prošlu godinu.

U daljem tekstu, detaljno ćemo istražiti prosečne cene kvadrata u različitim opštinama Beograda, kao i identifikovati one opštine koje su zabeležile najveći rast, ali i pad cena, u poređenju sa prošlom godinom. Ostanite sa nama da zajedno otkrijemo sve tajne tržišta nekretnina u Beogradu.


Cena kvadrata na Vračaru: Mrtva trka između stare i nove gradnje

selidbe vračar, selidbe beograd vračar

Vračar, kao jedna od najtraženijih opština u Beogradu, beleži značajan rast cena nekretnina, kako u staroj tako i u novoj gradnji. Analizirajući trendove od 2015. do 2023. godine, primetno je da su se cene kvadrata kontinuirano povećavale.

 • Od 2015. do 2023.: Cena kvadrata na Vračaru je neprestano rasla, krećući se od oko 1.600 evra u 2015. godini do 2.800 evra (ovo je samo prosek!) u 2023. godini.
 • Starogradnja vs. Novogradnja: Posebno zanimljivo je da, iako je novogradnja tradicionalno skuplja, cena kvadrata u starogradnji je doživela značajan skok, sa povećanjem od oko 650 evra po kvadratnom metru. S druge strane, novogradnja je zabeležila rast od nešto više, oko 900 evra po kvadratnom metru.

Ova bliska trka u cenama između stare i nove gradnje na Vračaru odražava promenljivu dinamiku tržišta nekretnina, ukazujući na sve veću vrednost i privlačnost starogradnje u ovom elitnom beogradskom naselju.


Cene kvadrata u Starom Gradu: Luksuz u centru grada

selidbe stari grad beograd, selidbe beograd centar, selidbe stari grad

Opština Stari Grad, srce Beograda, kontinuirano privlači pažnju tržišta nekretnina svojim jedinstvenim položajem i urbanim šarmom. Od 2015. godine, ovo prestižno naselje beleži konstantan rast cena kvadrata, odražavajući živahnu tržišnu aktivnost u centru grada. Pogledajmo kako se kreću cene kvadrata u Beogradu u Starom Gradu:

 • Trendovi od 2015. do 2023.: Pregledom podataka od 2015. do 2023. godine, primetan je impresivan rast cena, od oko 1.650 evra po kvadratu u 2015. godini do gotovo 3.100 evra u 2023. godini, ističući Stari Grad kao jedno od najtraženijih i najskupljih naselja u Beogradu.
 • Starogradnja u Usponu: Prosečna cena kvadrata u starogradnji zabeležila je značajan porast, sa preko 250 evra više u odnosu na prethodnu godinu, dostižući 2.514 evra.
 • Novogradnja Postavlja Rekorde: Još impresivniji skok cena zabeležen je u novogradnji. Od drugog kvartala 2021. godine, kada je cena iznosila 2.592 evra, do 2022. godine, cena je porasla na 2.943 evra, čime je novogradnja postala izrazito luksuzna opcija za stanovanje.
 • Stambeni Kompleks kao primer (Novi Dorćol):
  • Novi Dorćol, kao jedan od najmodernijih stambenih kompleksa u Beogradu, nastavlja da privlači pažnju tržišta nekretnina svojom ekskluzivnošću i urbanošću. Posmatrajući period od 2020. do 2023. godine, jasno je da Novi Dorćol beleži značajan rast cena kvadrata, čime se potvrđuje njegov status kao jednog od najprestižnijih mesta za život u glavnom gradu.
  • Rast Cene Kvadrata od 2020. do 2023.: Cene kvadrata u Novom Dorćolu su od 2020. godine neprestano rasle, počevši od 2.670 evra po kvadratu, preko 2.830 evra u 2021., do impresivnih 3.350 evra u 2022. i konačno dostižući vrhunac od 4.200 evra po kvadratu u 2023. godini.
  • Analiza Trenda Rasta: Ovaj kontinuirani rast cene kvadrata ukazuje na sve veću popularnost i traženju ovog kompleksa. Dinamika tržišta i visoki standardi kvaliteta gradnje doprinose ovakvom trendu, čineći Novi Dorćol atraktivnom lokacijom kako za domaće tako i za strane kupce.

Ovaj pregled cena kvadrata u Starom Gradu ilustruje kako se dinamika i vrednost nekretnina menjaju, čineći ovu opštinu jednom od najpoželjnijih lokacija za život i investiranje u Beogradu.


Opština Savski Venac: Spektar cena kvadrata od povoljnih do (ultra) luksuznih

selidbe savski venac, cena kvadrata u Beogradu Savski Venac

Opština Savski Venac, poznata po svojoj dinamici i raznovrsnosti, predstavlja jedinstvenu sliku tržišta nekretnina u Beogradu. Analizirajući cene kvadrata od 2015. do 2023. godine, vidimo značajan raspon cena, posebno u segmentu novogradnje.

 • Razvoj Cena od 2015. do 2023.: Cena kvadrata u Savskom Vencu beleži konstantan rast, krećući se od oko 1.500 evra u 2015. godini do skoro 3.700 evra u 2023. godini.
 • Starogradnja vs. Novogradnja: Prosečna cena starogradnje u 2023. godini iznosi 3.700 evra, što je značajan skok od 347 evra u odnosu na 2021. godinu. S druge strane, cena novogradnje dosegla je visinu od 4.650 evra po kvadratu, što predstavlja porast od 530 evra.
 • Ekstremi u Novogradnji: Što se tiče novogradnje, Savski Venac pokazuje ogroman raspon cena, sve do maksimuma koji doseže čak 9.600 evra po kvadratu. Ovaj maksimum se odnosi na projekat Beograd na vodi, gde se cene kvadrata kreću od 2.935 do 9.545 evra, sa prosekom od 3.900 evra.
 • Beograd na Vodi kao Simbol Luksuza: Beograd na vodi, kao jedan od najprestižnijih projekata, beleži rast cena od 2.746 evra u 2015. godini do nevjerovatnih 4.038 evra u 2023. godini, potvrđujući svoj status kao luksuzne lokacije sa cenama koje mogu preći i preko 10.000 evra po kvadratu.

Ovaj pregled cena u opštini Savski Venac pokazuje kako tržište nekretnina varira od srednje skupih do izuzetno luksuznih opcija, čineći ovu opštinu atraktivnom za širok spektar kupaca, od onih koji traže povoljan stan do onih koji teže vrhunskom luksuzu.


Veliki rast cena kvadrata i na Novom Beogradu

selidbe novi beograd, selidbe nbg, nbg selidbe

Novi Beograd, poznat po svojoj dinamičnoj urbanističkoj strukturi, beleži značajan porast cena kvadrata, kako u starogradnji tako i u novogradnji. Posmatrajući period od 2015. do 2023. godine, jasno je da ovaj trend rasta obuhvata različite segmente tržišta nekretnina.

 • Trendovi od 2015. do 2023.: Cena kvadrata na Novom Beogradu kontinuirano raste, krećući se od oko 1.200 evra u 2015. godini do preko 2.400 evra u 2023. godini.
 • Razvoj Cena u Starogradnji: Starogradnja na Novom Beogradu doživljava skok od preko 300 evra po kvadratu od 2022. godine (2100 evra), dostižući prosečnu cenu od 2.400 evra u 2023. godini!
 • Novogradnja Prati Rast: Cena novogradnje, s druge strane, beleži rast od 466 evra po kvadratu, sa trenutnom prosečnom cenom od 2.968 evra.
 • Stambeni Kompleksi kao Ogledalo Trendova:
  • Kennedy Residence: Prosečna cena kvadrata iznosi 2.990 evra.
  • Kompleks Petica: Ovde cene kvadrata dosežu 2.950 evra.
  • Wellport: Slično Kennedy Residence, prosečna cena kvadrata je 2.930 evra.
 • Detaljniji Pogled na Odabrane Blokove:
  • West 65: Cena kvadrata porasla je od 1.774 evra u 2015. do 4.036 evra u 2023. godini.
  • Blok 1 (Fontana): Cena kvadrata se povećala od 1.241 evra do 2.388 evra u istom periodu.
  • Blok 67 (Belville): Značajan rast cena, od 1.486 evra do 3.211 evra.
  • Blok 70a: Cena kvadrata porasla je od 1.160 evra u 2015. do 2.573 evra u 2023. godini.

Ove brojke ukazuju na stalni rast i promene u cenama kvadrata na Novom Beogradu, gde se kombinuju starogradnja i novogradnja, reflektujući raznolikost i dinamiku ovog modernog beogradskog naselja.

Značajno je napomenuti da su cene kvadrata na Novom Beogradu u 2024. godini opet zabeležile manji rast!


Opština Palilula: Raznolikost cene kvadrata u najvećoj Beogradskoj Opštini

selidbe palilula, selidbe beograd palilula

Palilula, kao najveća opština Beograda, karakteriše se velikim razlikama u cenama kvadrata koje zavise od lokacije. Cene kvadrata se drastično razlikuju između, na primer, Borče i centralnih delova Palilule, čime se ističe raznolikost ove opštine.

 • Dinamika Cena u Starogradnji: U starogradnji Palilule beleži se značajan rast cena, sa povećanjem od preko 250 evra u odnosu na prošlu godinu. Sada, prosečna cena kvadrata u starogradnji dostiže oko 1.800 evra.
 • Impresivan Skok u Novogradnji: Što se tiče novogradnje, Palilula doživljava još dramatičniji porast. Cena je porasla za skoro 500 evra, dostižući prosečnu vrednost od oko 2.500 evra po kvadratu.
 • Rekordni Rast Cene Kvadrata: Ovaj rast cene kvadrata od skoro 25% predstavlja najveći porast među svim beogradskim opštinama. Palilula time postaje primer kako se urbanizacija i razvoj infrastrukture mogu odraziti na tržište nekretnina.

Ovaj tekst pruža uvid u složenost tržišta nekretnina u Paliluli, gde lokacija igra ključnu ulogu u određivanju cene kvadrata u Beogradu. Razlike u cenama između različitih delova opštine odražavaju raznolikost ponude, od pristupačnih opcija u perifernim delovima do visokih cena u centralnim zonama.


Opština Zvezdara: Trendovi u cenama kvadrata od starogradnje do novogradnje

selidbe zvezdara, selidbe beograd zvezdara

Opština Zvezdara, koja se smatra jednim od dinamičnih delova Beograda, beleži zanimljive promene u cenama kvadrata, posebno u segmentima starogradnje i novogradnje.

Starogradnja: Iako je minimalna cena kvadrata u starogradnji doživela pad od oko 256 evra, prosečna cena pokazuje stabilan rast. U 2021. godini, u drugom kvartalu, prosečna cena je bila oko 1.810 evra, dok je sada dosegla skoro 2.173 evra. Ovo ukazuje na sveukupno jačanje tržišta nekretnina u starogradnji na Zvezdari.

Novogradnja: U novogradnji Zvezdare zabeležen je značajan rast cena. Minimalna cena kvadrata porasla je za oko 26 evra, dok je maksimalna cena doživela impresivan skok od skoro 500 evra. Prosečna cena kvadrata sada je oko 213 evra, što je povećanje od preko 220 evra u odnosu na prošlu godinu. Ovi podaci odražavaju rastuću popularnost novogradnje na Zvezdari, kao i sve veće investicije u kvalitet i lokaciju nekretnina.

Analiza Tržišta: Ovaj rast cene kvadrata u Beogradu, tačnije na Zvezdari, može biti odraz brojnih faktora, uključujući razvoj infrastrukture, povećanu tražnju, kao i sve veću privlačnost ove opštine za mlade porodice i profesionalce. Sve ovo doprinosi dinamici tržišta i povećanju vrednosti nekretnina.


Kretanje cena kvadrata na Voždovcu: Izraženiji rast u starogradnji

selidbe voždovac, selidbe beograd voždovac
selidbe voždovac, cene kvadrata u Beogradu Voždovac

Voždovac, kao jedna od ključnih beogradskih opština, beleži zanimljive trendove u cenama kvadrata, posebno kada se uporede starogradnja i novogradnja.

 • Starogradnja: Značajan Rast sa Smanjenjem Minimalnih Cena: Starogradnja na Voždovcu doživljava zapažen rast, sa prosečnom cenom koja se povećala sa oko 1.439 evra na 1.710 evra po kvadratnom metru. Međutim, interesantno je da je minimalna cena starogradnje opala, sada iznoseći oko 635 evra po kvadratu, što može ukazivati na širok spektar ponude u ovoj kategoriji. Kao primer značajnog rasta ćemo uzeti vojne zgrade preko puta crkve svetog Vasilija Ostroškog – čiji je kvadrat 2021. godine bio 1.000-1.150 evra u zavisnosti od sprata, dok je u 2023. godini skočio na 2.000 evra, što je rast od 70% za samo 2 godine!
 • Novogradnja: Stabilan Rast Cena: U segmentu novogradnje, Voždovac beleži blagi porast cena, sa 2.043 evra na 2.295 evra po kvadratnom metru. Ovaj stabilan rast odražava kontinuiranu potražnju za novim stambenim jedinicama.
 • Stambeni Kompleksi: Raznolikost Ponude:
  • Park Vila Residence: Cene kvadrata su krenule od 1.752 a u 2024. godini narasle do 3.022 evra, ukazujući na visok kvalitet i atraktivne lokacije unutar kompleksa. Svi stanovi su rasprodati!
  • Voždove Kapije: Ovaj kompleks je nudio cene kvadrata između 1.825 i 2.495 evra, reflektujući kombinaciju modernog dizajna i praktičnosti. Sada su preko 3500 evra! Kompleks se i dalje gradi (odnosno širi!).
 • Detaljniji Pogled na Različite Delove Voždovca:
  • Donji Voždovac: Cena kvadrata je porasla od oko 1.142 evra u 2015. do 2.160 evra u 2023. godini.
  • Gornji Voždovac: Ovde se cene kvadrata kreću od 1.128 evra u 2015. do 2.264 evra u 2023. godini.
  • Banjica: U ovom delu Voždovca, cene su rasle od 927 evra do 2.128 evra u istom periodu.

Ove brojke ilustruju kako se cene kvadrata na Voždovcu razlikuju u zavisnosti od lokacije i tipa nekretnine. Opština Voždovac nudi širok raspon opcija, od pristupačnih starijih objekata do luksuznih novih kompleksa, što privlači različite demografske profile kupaca.

Opština Čukarica – Cena kvadrata u različitim segmentima tržišta

selidbe Beograd Čukarica, selidbe Čukarica

Opština Čukarica, koja se ističe svojom raznolikošću i živopisnošću, beleži zapažene promene u cenama nekretnina, kako u starogradnji tako i u novogradnji.

 • Starogradnja: Značajan Rast Cena: U starogradnji na Čukarici, prosečna cena kvadrata je porasla značajno, sa inicijalnih 1.439 evra na približno 2.080 evra po kvadratnom metru, što je rast od preko 300 evra. Minimalna cena starogradnje se takođe povećala, a maksimalna cena pokazuje impresivan skok, odražavajući rastuću vrednost ove kategorije.
 • Novogradnja: Povećan Raspon Cena: Novogradnja na Čukarici beleži rast, sa prosečnom cenom koja se povećala sa 2.043 evra na oko 2.300 evra po kvadratu. Ovaj rast ukazuje na stalnu potražnju za modernim stambenim rešenjima.
 • Razvoj Cena na Čukarici:
  • Analizirajući podatke od 2015. do 2023. godine, uočava se da je prosečna cena na Čukarici porasla sa oko 973 evra na 1.785 evra, što potvrđuje dinamičan rast tržišta u ovoj opštini.

Ovi podaci ukazuju na značajne promene u cenama kvadrata u opštini Čukarica. Od raznolikih opcija u starogradnji do sve popularnije novogradnje, Čukarica nudi širok spektar nekretnina koje odgovaraju različitim potrebama i budžetima kupaca, čineći je jednom od atraktivnih lokacija za niže investicije u nekretnine u Beogradu.


Cena Kvadrata u Zemunu – Stabilan rast i diversifikovane cene po lokacijama

selidbe zemun, selidbe beograd zemun

Opština Zemun pokazuje izražen trend stabilnosti u cenama kvadrata, što je karakteristično za ovu beogradsku opštinu.

 • Zemun: Prosečna cena kvadrata u Zemunu kontinuirano raste, sa 900 evra u 2015. godini do 1.668 evra u 2023. godini. Ovaj rast odražava postepeno povećanje potražnje i razvoj infrastrukture.
 • Zemun Polje: U ovom delu Zemuna, cena kvadrata je porasla sa 598 evra u 2015. godini na 983 evra u 2023. godini, pokazujući značajan rast, ali i dalje ostaje jedna od povoljnijih lokacija u Beogradu.
 • Zemunske Kapije: Cene kvadrata u ovom naselju su se dramatično povećale, počevši od 1.540 evra u 2017. godini i dostižući 2.722 evra u 2023. godini, što ukazuje na rastući trend i popularnost ove lokacije.
 • Zemunski Kej: Ovaj deo Zemuna, poznat po svojoj atraktivnosti, beleži rast cene kvadrata sa 1.351 evra u 2015. godini na 2.459 evra u 2023. godini.
 • Zemunski Kej – NBG (Novi Beograd): Cene kvadrata ovde su takođe u porastu, sa 1.201 evra u 2015. godini do 2.278 evra u 2023. godini, što odražava povećanje atraktivnosti i potražnje u ovom delu grada.

Ovi podaci ilustruju kako Zemun, sa svojim raznolikim lokacijama, nudi širok spektar cena kvadrata, od povoljnijih u Zemun Polju do viših cena u naseljima poput Zemunskih Kapija i Zemunskog Keja. Zemun se ističe kao opština sa stabilnim rastom cena kvadrata, čineći je jednom od najstabilnijih opština što se tiče cene kvadrata u Beogradu, a i kada je u pitanju investiranje u nekretnine.


Opština Rakovica – Najpristupačnije cene kvadrata u Beogradu, uz zapažen rast

selidbe rakovica, cene kvadrata u Beogradu - Rakovici

Opština Rakovica, iako poznata po najnižim prosečnim cenama kvadrata u Beogradu, beleži značajan rast cena, kako u starogradnji tako i u novogradnji, ispod pogledajte cene kvadrata u Beogradu za ovu opštinu.

 • Starogradnja: Prosečna cena kvadrata u starogradnji na Rakovici porasla je za 19% u odnosu na prethodnu godinu, sada iznoseći oko 1.632 evra. Zabeležen je i veći porast maksimalne cene, kao i blagi rast minimalne cene kvadratnog metra.
 • Novogradnja: U segmentu novogradnje, Rakovica pokazuje još impresivniji rast od 24%, sa prosečnom cenom koja sada iznosi oko 2.034 evra po kvadratnom metru. Minimalna cena kvadrata u novogradnji porasla je za oko 171 evro, dok maksimalna cena sada iznosi oko 2.508 evra.

Ovi podaci potvrđuju da iako Rakovica ostaje opština sa najpristupačnijim cenama kvadrata u Beogradu, beleži značajan rast koji odražava rastući interes za ovu oblast, kako u starim tako i u novim gradskim strukturama.


Cena kvadrata u Mirijevu – Cene od 2015.-2023. godine

selidbe-mirijevo, cene kvadrata u Beogradu - Mirijevu

Mirijevo, kao jedan od većih beogradskih naselja, pokazuje zanimljivu dinamiku u cenama kvadrata, sa razlikama u zavisnosti od specifičnih delova naselja.

 • Mirijevo: U centralnom delu Mirijeva, cena kvadrata se povećala sa 905 evra na oko 1.852 evra, odražavajući sve veću potražnju za stanovanjem u ovom naselju.
 • Mirijevo I: Ovaj deo Mirijeva beleži rast cena sa 901 evro na približno 1.923 evra, što ukazuje na njegovu atraktivnost i dobru povezanost sa ostalim delovima grada.
 • Mirijevo II: Cena kvadrata u Mirijevu II porasla je sa 931 evra na oko 1.838 evra, ističući ovaj deo naselja kao popularan izbor za porodično stanovanje.
 • Mirijevo III: U ovom delu Mirijeva, cena kvadrata je porasla sa 975 evra na oko 1.946 evra, što ukazuje na rastuću vrednost nekretnina u ovom području.
 • Mirijevo IV: Konačno, Mirijevo IV pokazuje najveći rast cena, sa 844 evra na približno 2.094 evra, odražavajući njegovu popularnost i modernizaciju.

Ovi podaci ilustruju kako se cene kvadrata u Mirijevu razlikuju u zavisnosti od delova naselja. Od tradicionalnih do modernih delova, Mirijevo nudi širok raspon opcija za stanovanje, čineći ga jednim od najdinamičnijih i najtraženijih naselja u Beogradu.

Pa koji je onda zaključak za cene kvadrata u Beogradu?

Analizirajući dinamiku cene kvadrata u Beogradu, odnosno opštinama, jasno je da se tržište nekretnina neprestano razvija. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), prosečna cena kvadrata u starogradnji na nivou Beograda porasla je sa 1.555 evra na 1.993 evra, što je povećanje od 28%, dok je cena u novogradnji porasla sa 2.382 evra na 2.904 evra, što predstavlja rast od 22%.

Uzimajući u obzir to da RGZ verovatno i nema realne cene kvadrata, jer se često u kupoprodajnim ugovorima upisuje niža cena zbog poreza na kapitalnu dobit, ili poreza za prenos, možemo se složiti da je ovaj rast u realnosti verovatno izmedju 35-50%.

Interesantno je i da je prodaja stanova u Beogradu u drugom kvartalu 2022. godine porasla za skoro 5% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Ovo ipak, ne ukazuje na stabilno tržište nekretnina, što znači da je u glavnom gradu Srbije je moguć pad cena, ali ne preteran.

Kombi-Kombi: Vaš pouzdan partner za selidbe u Beogradu

KOMBI-KOMBI najbolja agencija za selidbe
KOMBI-KOMBI najbolja agencija za selidbe

Nadamo se da vam je ovaj artikl dao značajne informacije vezane za kretanje cene kvadrata u Beogradu. Ukoliko uskoro planirate proces selidbe u Beogradu, bez obzira na to koji deo Beograda izaberete za svoj novi dom, Kombi-Kombi je tu da vam pomogne u vašoj selidbi. Specijalizovani smo za pružanje kompletnih usluga selidbi – detaljni i pažljivi (baš kao i ovaj članak). Naše usluge obuhvataju:

Svaka selidba sa nama je sigurna, efikasna i prilagođena vašim potrebama. Kombi-Kombi je vaš partner u svakom koraku – od planiranja do realizacije selidbe. Kontaktirajte nas i osigurajte sebi bezbrižno iskustvo selidbe u srce Beograda ili bilo koji njegov deo.

Korisni linkovi: cenenekretnina.rs , cenestanova.com , beobuild.rs

Cene kvadrata u Beogradu od 2015 do 2024 | Tabelarna analiza

Cene kvadrata u Beogradu su date u tabeli ispod, gde se nalaze cene u rasponu od 2015 do 2024. godine. Cena kvadrata po opštinama je izražena u evrima.

Lokacija 201520162017201820192020202120222023
Altina724650649647616693916951966
Autokomanda131413661582149015911738173220002283
Banjica927964999105311261318148915852128
Banovo brdo123212771229129613941522169718663145
Batajnica6897086946726838077369261031
Bele Vode7648548488758671034115612441179
Beograd na vodi274631372336263130213151306236004038
Bežanija117110711165127313391415186519332440
Bežanijska kosa10889391086105412191305163716192174
Blok 1 (Fontana)124112431297144616331654192121722388
Blok 11a237222432267208624872650240124572696
Blok 11b130213591241144115391779182922192278
Blok 11c (Stari Merkator)127813061490153116981731180821502492
Blok 12 (YUBC)139613381437146715181671187818882302
Blok 19a122312031297121914821613174920802706
Blok 2118312191288146816961669183322642369
Blok 21120311901303149716731679195421992449
Blok 22140612841340150714911800204120802404
Blok 23114311171173130514681568167021942370
Blok 24139114741285146515951819208521212759
Blok 25 (Arena)13371413157616171752184420052950
Blok 28107011271292125312981415166619962353
Blok 29130513011420154716251673206420392258
Blok 3116212281269125015141687177320662300
Blok 30110910851101119512351370162517782469
Blok 32117415191644260125232664197328322689
Blok 33119711261124123614141427167721172329
Blok 34 (Studentski grad)132614441521151214061422176720052813
Blok 37109610511098115713371430165920152169
Blok 38105110501100122613691523161318532418
Blok 4115411631227136214631588166420282469
Blok 44 (Piramida)105011031191130213611459157618672123
Blok 45105010791099118313851436170419292241
Blok 49133911931238143815011829176024972170
Blok 5135612431363143216811993184424452659
Blok 5830613455
Blok 60151311731309136314601530210921842203
Blok 6110339901043106312571336144417372130
Blok 629211011999108212211288139717871919
Blok 63106511151256119412611265158022632254
Blok 6410309981120118416631846198223952222
Blok 65177419532036220026592446279629192727
Blok 66a232412229701556
Blok 67 (Belville)148612841695177318982025206625973211
Blok 67a (A Blok)163117771798219921952236233129293244
Blok 6824542664246425072558
Blok 7115211651136127213941456164222192782
Blok 70108011341151125613741499162918752243
Blok 70a116012021276133815101815174418892573
Blok 719978511004107811241339136916891649
Blok 7296710531261111712131274137016812289
Blok 7a108010601167125613771522164618652264
Blok 8131813191503150316991504185824642603
Blok 8a113911831212144714491578171222682370
Blok 9 (Zemunski kej)123512091163138915071619189522262558
Blok 9a144115161483163518581969209324602579
Blok 9b (Retenzija)125212111223144316291779196920812444
Blokovi (61-64 i 72)101010381166113213331419160221502181
Bogoslovija98011241144127814501773189021232422
Borča592602614536440406466444512
Botanička bašta147816081473165317101731207722512455
Braće Jerković9229559569969991110126614521643
Bulbulder130912591265124513231514171020332395
Centar157716091650178020492113229926392974
Central Garden200220582219239325782548276421432610
Centralni NBG119311841259138015131593178020382380
Cerak958976977100810771124126014691770
Crveni krst (Vozarev krst)149014611574161717781839203622512806
Cvetanova ćuprija85689580480110621086116214591636
Cvetkova pijaca127313021215123716891733167823022145
Cvetni trg / park Manjež163617821603180220282098226331183067
Dedinje153216011417204617041902193832282864
Delta City158816991784205920602162219427033224
Denkova bašta114112291323147216031634156616492212
Donji Voždovac114211871305133114441546184619182160
Donji grad (Zemun)100110981176117213371650153018742119
Dorćol151215491625183220642256236827933159
Dušanovac124412041300130814431633171418652134
Filmski grad104591910159699811170121316391942
Gardoš12728641198104212442362119215662733
Gornji Voždovac112811821310137715781545181820602264
Gornji grad98410081200126014421474166318422191
Gradska bolnica110317711261114513981477156218522036
Green Hill173130617532983
Gundulićev venac152014491799175517451902213824242905
Hadžipopovac119312361278139515601859187020022634
Hotel Jugoslavija126713021459145216111756185521482373
Hram Svetog Save183022221927192521792064273526362942
Jajinci63744152948151048154312531379
Julino brdo8688819498949361091115415221468
Južni bulevar145414051425163316631847187920602435
K-District251622702611259228732846
Kalenić pijaca156517181753174118862006216826963304
Kalvarija98195097799811521295148916991854
Kanarevo brdo7628488918529701020108812771525
Karaburma956948101296810831128130813511726
Kijevo540385599669633500803883801
Klinički centar135011711378166016441870203524162293
Kluz12471093955800116315832000
Kneza Miloša Residence266127982999307233394231
Kneževac71077076679894088596410701247
Konjarnik102510131112111012521326135517391984
Kopitareva Gradina133813111645194717942148215623962985
Kosančićev venac189917791892212758543201243641833385
Kotež554650565569634743773972995
Košutnjak129611661103116214081346149717861999
Krnjača609625634611443583671817811
Krug dvojke169316941696188222232198236627523074
Kumodraž72779977974168183189211181152
Labudovo brdo853861841879877960106012531463
Ledine615664698696949830116912582632
Lekino brdo130512411340134414811705175818572421
Lion135713771484151515171704168321282345
Mali Mokri Lug65377260547283588471712551268
Marije Bursać95799392398411951289151416601841
Medaković9439509289749911039122414711689
Miljakovac 1865911863881970993109014691685
Miljakovac 28358368909019541024112413461695
Miljakovac 3147812449267493383555799863
Miljakovački izvori8107628948859171054112812261513
Mirijevo90587890995110041039115314121610
Mirijevo I90191389889510021043118514071672
Mirijevo II93187492499810141047112414781598
Mirijevo III975104889196810941091121014421692
Mirijevo IV8448169289889211040130015321821
Muhar1417107593483987588098210422152
Naselje Sava Kovačević10069921013110412801377165216591872
Naselje Veljko Vlahović79990392498110771101119214941689
Neimar147814641544177819531971208922592585
Nova Galenika85083310099069471079124814741768
Novi Beograd121912121217129115271638180621812404
Novi Dorćol2695282633394127
Novi grad (Zemun)9779199158619901133101115241918
Obilićev stadion12131456156516641655174720162243
Obilićev venac212518661968235424072239270927162849
Olimp123910791365103314131491134118431766
Opština Novi Beograd124112431297144616331654192121722388
Padina8549278358431017942112911351282
Palilula883851880792902852109712401310
Palilula – uži deo107210611138108911911173138815791781
Palilula 2138314401570148916561719188822682561
Paviljoni115611681238132114911575168920892351
Pašino brdo10559251356119714591604193115812175
Petlovo brdo764762770815789845102310861140
Plavi horizonti560320384222254684871702954
Profesorska kolonija113011711275133115091631155820492480
Prokop103111691012141814481160165921432448
Radoje Dakić116315071524157915991800174122022230
Rakovica796810832815860921102312481425
Resnik531476505436320374428528490
SavAda 320232250227026102259
Savamala146813061452197920021814185122502708
Savski amfiteatar179717912109246828763050300735133968
Savski blokovi106911001140122713791493164918832237
Savski venac156215011761217424082590270333273672
Senjak166612011765208616671818240832582913
Severni Bulevar9929901079118813441352143818562052
Skojevsko naselje9569481002100610471138135416031900
Skyline1181266427332512263116113202
Slavija156716101641174519042234230929483193
Stara Palilula138314401570148916561719189222682561
Stara Rakovica844829877851891961115212681476
Stari grad165016681704187921512219239227433088
Stepa Stepanović105510811155132214801420148616881922
Sunnyville8928771067116111131074122713981592
Sutjeska97610051021108012331370149817351821
Tašmajdan144415071478179220132037225626493464
Terazije172315801537177519492111224225442999
Topčider83314693924117212752028138314561993
Trg Republike185024062006248627422765253532724247
Trošarina109512991514153816141774213823822392
Učiteljsko naselje113911721270131813741479154417781952
Uži centar177417621789198722022273249427503090
Veliki Mokri Lug79777481457283277670112031175
Vidikovac8998599198949781131125115581830
Višnjica477578485226342443512385308
Višnjička banja77678593098410511018116513861536
Vojislava Ilića129512741383140015651659179820162334
Voždovac100110251085111511981260143016501794
Voždove kapije1663175118781909211723902671
Vračar155415891599168218671917212023752800
Vukov spomenik130113661411154517131771193522502398
West 65177419532036214726972880309131784036
Zelena avenija16851827190719812267
Zeleno brdo107610411072100513641282128215631880
Zemun90089197897211781226137414891668
Zemun polje598556602589687774895943983
Zemunske kapije1540153715221596172921112722
Zemunski kej135113321386148117101915197122412459
Zemunski kej – NBG120112291307137915251671173920482278
Zvezdara105310621098112812131283138317161834
Zvezdara 482490190393010551076117014211575
Zvezdara bez Mirijeva123112471300132714341550161219702128
Zvezdarska šuma68610129721015599232513821149
Ćukovac8709841232113111661316121815481695
Čubura167414081551160518261871226023422601
Čukarica9739509369449821048111812441623
Čukarička padina110711291089116212021418154617822089
Đeram143112961316148814491714188520702264
Širi centar144314211476157017751861201223272616
Šumice134811251286130513581427172217032166
Žarkovo103296196299510431191130014081567
Železnik7737317027225826916719071076

6 Replies to “Cene kvadrata u Beogradu 2024. godine: Prosečne cene po opštinama”

 1. Bravo! Jedino realno istrazivanje kretanja cene kvadrata u Beogradu I odlican insight u tabeli! Svaka cast autoru!

 2. Svaka cast. Nigde nisam naisao na detaljniji komentar. Da li cete dodati i podatke za 2024. Godinu?

  1. Poštovani Marko, pre svega – hvala! Da, hoćemo. Potrebno je da prodje neko vreme kako bi dobili više podataka za analiziranje, najbolje je da se to uradi krajem godine.

 3. Jedino na ovoj internet strani moze da se nadje izuzetan uvid u to koliko su bezobrazno porasle cene kvadrata u Beogradu…. kao da smo u Americi, i tamo je jeftinije.

Оставите одговор

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.

POZOVITE NAS